Zero Waste Rozvod

Ráda bych ti řekla, že tady najdeš radu, jak se rozvést snadno a rychle a bez větších následků. Ve skutečnosti není žádnej rozvod dostatečně rychlej a už vůbec ne snadnej. Ale jedno ti slíbit můžu, řeknu ti všechny svoje zkušenosti, který vedli k mýmu "dobrýmu" konci a ty si z nich můžeš vzít příklad. Tohle není návod, je to jen část mýho příběhu, na jehož začátku jsem absolutně netušila, jak moc to (ne)bude bolet.

Svěřim se, co předcházelo mýmu rozhodnutí a proč si (ne)myslim, že jsem byla sobec. Určitě se přesvědčíš i o tom, že jsem měla spoustu pochybností. Možná se teprve k tomuhle velkýmu kroku odhodláváš a nevíš, jak to oznámit manželovi. A rodině. A kamarádům. A hlavně dětem. Taky chceš vědět, jak poznáš, že jste se rozešli a jak se budeš cejtit, až ti ten šutr spadne ze srdce. Potřebuješ nakoupnout, abys zvládla manželovu reakci. Až se rozhodneš to skončit, zřejmě budeš ty ta, co bude muset opustit společnej domov a hledat nový hnízdečko. Máš se na to připravit? Máš tajně šetřit peníze a plánovat to? Jak zvládneš zařídit novej dětskej pokojíček? A budeš mít první noc v novým bytě noční můry? Měla bys taky vědět, jak dětem vysvětlit, že už nebydlíte s jejich otcem, a potřebuješ dodat trochu jistoty, že tu péči po rozchodu zvládneš. Kromě nový a další a další práce si nejspíš taky najdeš novýho partnera. A budeš s ním chtít žít. A budeš chtít, abyste tvořili novou rodinu, a třeba budeš chtít rodit další děti. Takže kdy a jak oznámit skutečnost, že máš novýho partnera? Kdy bude vhodná chvíle, aby děti našly novýho „tatínka“ u tebe v posteli?

Určitě tě nepřipravím ani o informace, co je nutný udělat před rozvodem a o co má cenu se hádat. Taky se dočteš něco o tom, jak probíhá nespornej rozvod a třeba se ti bude líbit i vzor, podle kterýho takovou žádost o rozvod napsat. Taky si říkáš, jestli se zvládneš rozvést bez právníka a jestli najdeš bezplatný právní poradny. A nakonec, kolik to vlastně stojí?

Všechno tohle a mnohem víc, jak mít zero waste rozvod, najdeš tady. Díky, že to čteš!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ženský jsou jako opice, potvrzuji!

Tři, dva, jedna, start

Vlk se nažral a koza zůstala celá